37_4.jpg 37_3.jpg

Klus geklaard!

MAAK U NIET LANGER DRUK
IN AANSLEPENDE EN VERVELENDE KLUSJES

De Zonneheemse klusjesdienst "Klus geklaard" is een dienst die in hoofdzaak senioren wil helpen met het opknappen van kleine huishoudelijke klussen. Dit kan gaan van het repareren van een kapotte stoel, het afstellen van audiovisuele apparatuur, het herstellen van een lekkende kraan tot het verplaatsen van een meubel dat in de weg staat. Zeker alleenstaande senioren of zij die niet altijd op hun nabije omgeving kunnen rekenen, kunnen hier last van ondervinden.

Iedere Eeklonaar vanaf 55 jaar die niet (altijd) kan rekenen op familie, vrienden of kennissen om kleine klusjes te laten opknappen, kan van deze dienst gebruik maken. Ook personen met een handicap of mensen die tijdelijk in de onmogelijkheid verkeren om te klussen, komen hiervoor zonder leeftijdsvoorwaarden in aanmerking.

WAT IS DE KOSTPRIJS?

Minimum € 2,50 per klus. Onze klusjesmannen gebruiken eigen gereedschap. De prijs is afhankelijk van het materiaal dat ze gebruiken:

CATEGORIE A

er wordt slijtvast gereedschap gebruikt. € 2,50 per uur. (bv. hamer, schroevendraaier,…)

CATEGORIE B

er wordt gereedschap gebruikt dat matig tot sterk onderhevig is aan slijtage. € 5,00 per uur. (bv. elektrische boor of schaaf,…)

Indien de vrijwilliger tijdens het klussen met de wagen benodigdheden moet halen in een doe-het-zelfzaak, dan wordt een vergoeding aangerekend van € 0,30 per gereden kilometer.

HOE KUNT U EEN KLUS AANVRAGEN?

U kunt elke werkdag van 08.30 uur tot 18.00 uur telefoneren naar het Lokaal Dienstencentrum Zonneheem op het nummer: 09/377 02 46 tot 17.00 ur of via zonneheem@eeklo.be. Als u naar het Zonneheem belt, of via mail is het heel belangrijk dat u zo nauwkeurig mogelijk omschrijft wat er precies afgesteld, vervangen of gerepareerd moet worden.Wij zoeken dan voor u de geschikte vrijwilliger en bellen u terug voor de juiste datum en uur van afspraak.

HOE KUNT U ZICH INSCHRIJVEN?

U kan zich ook rechtstreeks inschrijven op het secretariaat in het Zonneheem. Een éénmalige administratieve kost van € 5,00 wordt aangerekend.


Vrijwilligers gezocht!

Klus geklaard! is een dienst die steeds klaar staat voor de mensen. Dit kan niet zonder de bereidwillige inzet van vrijwilligers.

Heeft u een telefoon, een beetje vrije tijd, een portie engagement, u beschikt over enige handigheid, ervaring en u voelt zich geroepen om vrijwilliger te worden? Dan bent u de ideale persoon waarnaar we op zoek zijn. Voor meer informatie neemt u contact op met het lokaal dienstencentrum Zonneheem.
Dit kan telefonisch:
09/377 02 46, 0498/91 38 13 tot 17.00 uur of via zonneheem@eeklo.be.


Eeklo Centrumstad